Η Monika είναι η καλλιτέχνιδα που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια τις μεγαλύτερες προσδοκίες στο κοινό για τη δουλειά της.

Στα 23 της χρόνια, κυκλοφόρησε την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της, με τίτλο “Avatar”, με προπομπό το single “Over The Hill”. Τo “Avatar” ήταν το άλμπουμ που ουσιαστικά έδωσε τον ορισμό του όρου ‘αγγλόφωνη θηλυκή τραγουδοποιός – τραγουδίστρια’: η Monika γράφει τα τραγούδια της με οδηγό ένα “καθαρό” συναίσθημα και τα τραγουδάει με την δυνατή, κρυστάλλινα καθαρή φωνή της χωρίς περιττές ωραιοποιήσεις.

Παρότι ερμηνευτικά, στο “Avatar” παραπέμπει σε σπουδαίες τραγουδίστριες των 60s (από Julie Driscol και Grace Slick μέχρι Nico αλλά και PJ Harvey), καταφέρνει να ακούγεται εντελώς προσωπική και μοναδική. Τη συγκινούν πιο πολύ οι αντρικές φωνές στις χαμηλότονες στιγμές τους παρά οι γυναικείες. Οι αγαπημένοι της δίσκοι είναι το “Lost Souls” των Doves και το “Let Go” των Nada Surf και αγαπάει τους Radiohead, τους Wilco και τους Idlewild.

Το “Avatar” υποστηρίχθηκε ζωντανά με μια σειρά από συναυλίες ανά την Ελλάδα, οι οποίες στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν sold out. Τον Ιούνιο του 2009, η Monika έδωσε το μεγαλύτερο μέχρι τότε live της στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη και στη συνέχεια κλείστηκε στο στούντιο ξεκινώντας την ηχογράφηση του δεύτερου άλμπουμ της.

Το Μάιο του 2010 παρουσίασε στο ανυπόμονο κοινό το αποτέλεσμα αυτών των ηχογραφήσεων, που έγιναν στην Αθήνα και στο Βερολίνο: το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο “Exit” τη βρήκε να εξορμά προς όλες τις κατευθύνσεις, βρίσκοντας διέξοδο από συναισθηματικά ή και κοινωνικά βάρη, χωρίς να παύει, όμως, να αποτελεί μια εξίσου προσωπική κατάθεση με την προηγούμενη δουλειά της.

Στο “Exit”, η Monika ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες που δημιούργησε με το πρώτο της άλμπουμ, με μια φιλόδοξη παραγωγή που σφύζει από μελωδικότητα, γνήσιο συναίσθημα και αιχμηρές αναφορές. Ένα χρόνο μετά τη συναυλία της στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη, η Monika επανήλθε ενώπιον του αθηναϊκού κοινού στο κατάμεστο Θέατρο Λυκαβηττού αλλά και στο sold out Ark Festival, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ταχέως ανερχόμενη πορεία της.

Pin It on Pinterest