Xeirolabes

Χειρολαβές. 18 καινούργια τραγούδια σε μουσική της Δάφνης Αλεξανδρή, στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και την ερμηνεία της Αργυρώς Καπαρού. Συμμετέχει η ομάδα μουσικού θεάτρου του Σταμάτη Κραουνάκη, Σπείρα-Σπείρα.

Οι Χειρολαβές είναι μια δημιουργική απάντηση στην αγωνία και στο ψυχικό κενό που όλοι μας βιώνουμε αυτόν τον τελευταίο καιρό στον τόπο μας. Ανθρώπινα συναισθήματα, στιγμές γαλήνης, στιγμές χαράς, στιγμές έντονης συνειδητοποίησης των παιχνιδιών που παίχτηκαν και παίζονται πάνω στη ζωή μας.

Argiro - Lina

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο ποίημα του Κωστή Παλαμά με τίτλο Τα Φτερά που φαίνεται να αναφέρεται απολύτως στο τώρα μας ενώ είναι γραμμένο το 1899. Θέλουμε Πολλά απαντά η Λίνα Νικολακοπούλου περιγράφοντας αιχμηρά το έλλειμμα του παρόντος μας. Κι απ’ την άλλη Αν δεν σε βρουν χαράματα πώς θες ν’ ακούς τ’ αηδόνια, τραγούδι που έχει ήδη αγαπηθεί για την αμεσότητα του.

Ο τίτλος Χειρολαβές είναι ενδεικτικός της πρόθεσης των δημιουργών αφού τα τραγούδια πάντοτε κρατούν ζωντανή την καρδιά, όσες δυσκολίες κι αν περνάμε. Η φωνή της Αργυρώς Καπαρού, ζεστή, απλή και ικανή να μεταδώσει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα.

Την ενορχήστρωση των Χειρολαβών υπογράφει η Δάφνη Αλεξανδρή. Την παραγωγή έχει επιμεληθεί η Λίνα Νικολακοπούλου. Παραγωγός εταιρεία η Rtime.

public.gr

Pin It on Pinterest