Markos_Vamvakaris

Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο δάσκαλο του ρεμπέτικου Μάρκο Βαμβακάρη θα φιλοξενήσει ο πολιτιστικός χώρος Barbican στο Λονδίνο την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015.

Η συναυλία φέρει την υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου και βασίζεται στο πρόγραμμα που παρουσίασε για πρώτη φορά το 2012 στο Ελληνικό Φεστιβάλ στο αμφιθέατρο του Ηρώδη του Αττικού στην Αθήνα για την επαίτειο των 40 χρόνων από τον θάνατο του Βαμβακάρη.

Τα τραγούδια του μεγάλου ρεμπέτη θα παρουσιάσουν γνωστές ελληνικές φωνές μαζί με τον γιο του Μάρκου, Στέλιο Βαμβακάρη, και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνει κινηματογραφικά αποσπάσματα και αναγνώσεις από το ημερολογιο του Βαμβακάρη από τον ελληνική καταγωγής Άλεξ Καπράνο, μέλος του ροκ συγκροτήματος Franz Ferdinand.

Ερμηνεύουν: Γιάννης Κότσιρας, Σοφία Παπάζογλου, Εβελίνα Αγγέλου και Στέλιος Βαμβακάρης.

Παίζουν οι μουσικοί: Στέλιος Βαμβακάρης, Μανώλης Πάππος, Παναγιώτης Τσεβάς, Βασίλης Μαντζούκης, Μιχάλης Δήμας, Παναγιώτης Μανουηλίδης και Κώστας Νικολόπουλος.

Η καλλιτεχνική διεύθυνση ανήκει στην Λίνα Νικολακοπούλου και η παραγωγή στην Αναστασία Ταμουρίδου της ARTos & Theama.

Αναμφισβήτητα μία από τις πιο σημαντικές μουσικές παραστάσεις για την ελληνική μουσική και την ιστορία της που διοργανώθηκαν ποτέ στην Βρετανική πρωτεύουσα. Την Πέμπτη 11 Ιουνίου το Λονδίνο τιμάει το τεράστιο κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής που λέγεται Μάρκος Βαμβακάρης.

Αξίζει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Λίνα Νικολακοπούλου και όλους τους συνεργάτες της που ταξιδεύουν κι επικοινωνούν την ουσία της ελληνικής μουσικής στις γωνιές του κόσμου.

 

Pin It on Pinterest