H Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι

Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που την ερχόμενη Κυριακή θα υποδεχτώ στο Ζήτω μία φωνή από αυτές που έχουν γράψει πραγματική ιστορία, τόσο στο ελληνικό τραγούδι όσο και στις ζωές πολλών ανθρώπων. Κοντά μας θα είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια κουβέντα με αφορμή την συναυλία της στο Royal Festival Hall εδώ στο Λονδίνο στις 30 Μαΐου. Κάθε φορά που μιλάμε με την Ελευθερία είναι μια ξεχωριστή στιγμή, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που μου μίλησαν στην εκπομπή πριν από πολλά χρόνια και μου έχει κάνει έκτοτε την τιμή πολλές φορές. Εκτός από ερμηνεύτρια την οποία αγαπώ όσο λίγους, εκτιμώ πολύ την Ελευθερία για την σκέψη της, την καθαρότητα του χαρακτήρα της και τον τρόπο που έχει υπάρξει στο στερέωμα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά τα στοιχεία είναι που έχτισαν μαζί με τα τραγούδια σχέσεις διαχρονικές κι έντονα συναισθηματικές με τόσους πολλούς ανθρώπους. Είναι λοιπόν πολύτιμο να συναντάμε πρώτα από όλα έναν όμορφο άνθρωπο και μία σπουδαία φωνή με τραγούδια που έχουνε γίνει μέρος της ζωής μας εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Είναι μακρύς ο δρόμος και μεγάλη η χαρά που ετοιμαζόμαστε να ξανακούσουμε την Ελευθερία στο Λονδίνο ζωντανά σε έναν από τους καλύτερους χώρους της πόλης! Σας περιμένουμε, ώρα μετάδοσης 17:30 Αγγλίας και 19:30 Ελλάδας. Μας ακούτε από το lgr.co.uk/live και αμέσως μετά την μετάδοση της από το mihalisgermanos.com. Εισιτήρια για την συναυλία από το ark4art.com.

Ασπασία Στρατηγού | Χειμωνιάτικο

Δίσκος: Ροδόσταμο
Στίχοι και μουσική: Δημήτρης Στάθης

Μαριάννα Πολυχρονίδη | Αυτός ο τόπος

Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου – Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος. Ακούγονται οι φωνές των ποιητών Γ. Σεφέρη, Ν. Καββαδία, Μ. Αναγνωστάκη, Γ. Ρίτσου.

Πέτρος Σατραζάνης – Το πρόσωπο σου

Ένα ποίημα του Νίκου -Αλέξη Ασλάνογλου σε μουσική Πέτρου Σατραζάνη με τη φωνή της Γεωργίας Συλλαίου.

Γίναμε Όλοι Ένα με τον Σταμάτη

Ζήσαμε ένα μαγικό βράδυ με τον Σταμάτη Κραουνάκη στο Union Chapel του Λονδίνου, σε μια από τις καλύτερες ελληνικές παραστάσεις που παίξανε ποτέ σε αυτή την πόλη.

Blog

H Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι

Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που την ερχόμενη Κυριακή θα υποδεχτώ στο Ζήτω μία φωνή από αυτές που έχουν γράψει πραγματική ιστορία, τόσο στο ελληνικό τραγούδι όσο και στις ζωές πολλών ανθρώπων. Κοντά μας θα είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε μια κουβέντα με αφορμή την συναυλία της στο Royal Festival Hall εδώ στο Λονδίνο στις 30 Μαΐου. Κάθε φορά που μιλάμε με την Ελευθερία είναι μια ξεχωριστή στιγμή, ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που μου μίλησαν στην εκπομπή πριν από πολλά χρόνια και μου έχει κάνει έκτοτε την τιμή πολλές φορές. Εκτός από ερμηνεύτρια την οποία αγαπώ όσο λίγους, εκτιμώ πολύ την Ελευθερία για την σκέψη της, την καθαρότητα του χαρακτήρα της και τον τρόπο που έχει υπάρξει στο στερέωμα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά τα στοιχεία είναι που έχτισαν μαζί με τα τραγούδια σχέσεις διαχρονικές κι έντονα συναισθηματικές με τόσους πολλούς ανθρώπους. Είναι λοιπόν πολύτιμο να συναντάμε πρώτα από όλα έναν όμορφο άνθρωπο και μία σπουδαία φωνή με τραγούδια που έχουνε γίνει μέρος της ζωής μας εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες. Είναι μακρύς ο δρόμος και μεγάλη η χαρά που ετοιμαζόμαστε να ξανακούσουμε την Ελευθερία στο Λονδίνο ζωντανά σε έναν από τους καλύτερους χώρους της πόλης! Σας περιμένουμε, ώρα μετάδοσης 17:30 Αγγλίας και 19:30 Ελλάδας. Μας ακούτε από το lgr.co.uk/listen-live και αμέσως μετά την μετάδοση της από το mihalisgermanos.com. Εισιτήρια για την συναυλία από το ark4art.com.

Μαριάννα Πολυχρονίδη | Αυτός ο τόπος

Στίχοι: Μάνος Ελευθερίου – Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος
Δίσκος: Στην Ομίχλη Των Καιρών

Ακούγονται οι φωνές των ποιητών Γ. Σεφέρη, Ν. Καββαδία, Μ. Αναγνωστάκη, Γ. Ρίτσου

Πέτρος Σατραζάνης – Το πρόσωπο σου

Ένα ποίημα του Νίκου -Αλέξη Ασλάνογλου
σε μουσική Πέτρου Σατραζάνη
με τη φωνή της Γεωργίας Συλλαίου
Ηχογραφήθηκε το Μάρτιο του 2017 στο στούντιο Que της Θεσσαλονίκης

Αφιερωμένο στη μνήμη όσων μαζί με τη μοναξιά τους, πραγματοποίησαν τα πιο τρελά τους όνειρα.

Γίναμε Όλοι Ένα με τον Σταμάτη

Ζήσαμε ένα μαγικό βράδυ με τον Σταμάτη Κραουνάκη στο Union Chapel του Λονδίνου, σε μια από τις καλύτερες ελληνικές παραστάσεις που παίξανε ποτέ σε αυτή την πόλη. Το Όλοι Ένα Φίλα Με ήταν γεμάτο με τα πιο αγαπημένα του κομμάτια που περιγράφουν την μεγάλη του πορεία, έφερε κείμενα που είπανε πολλά, έφερε τον Σταμάτη στα καλύτερα του και την Σπείρα σε μια από τις πιο ώριμες και δυνατές της στιγμές. Ξεχείλισε φως η σκηνή και ζεστασιά η εκκλησία που ήταν ο πλέον φυσικός και κατάλληλος χώρος για αυτή την παράσταση. Ο Σταμάτης απολύτως στο στοιχείο του, τυλιγμένος με τα τραγούδια μιας ζωής, πιο λαμπερός από τον προβολέα που τον ακολουθούσε, αισιόδοξος, καυστικός όπως πάντα, ονειροπόλος, με το χιούμορ του, με την βλέψη του στα πράγματα την μοναδική και με τον μαγικό του τρόπο να αγγίζει όποιον θεατή βρεθεί μπροστά του. Με την μουσική και το θέατρο να αναβλύζει από μέσα του, με τους φίλους του στο κοινό να ζούνε μαζί του την κάθε στιγμή. Τα παιδιά της Σπείρας ένα κι ένα, φωνές διαλεγμένες προσεκτικά και ιδανικά επιλεγμένες για τα τραγούδια, εκπληκτική θεατρική παρουσία και με τρομερή χημεία μεταξύ τους. Ήθελα πολύ να καταλάβουν οι άνθρωποι που δεν τους ξέρουν πόσο σημαντική είναι αυτή η ομάδα με την οποία ο Σταμάτης παράγει έργο εδώ και 17 χρόνια και αυτή η παράσταση ήταν η πιο ιδανική ευκαιρία. Κοίταζα στα κρυφά τα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω και είχαν όλοι τους μια έκφραση που σπάνια βλέπεις σε συναυλίες, σαν κάτι να τους είχε συνεπάρει και αγγίξει βαθιά και προσωπικά, απόλυτα προσυλωμένοι σε αυτό που έβλεπαν, να σιγοντάρουν τα τραγούδια με συγκίνηση και προσοχή. Άκουσα κόσμο να γελάει με την καρδιά του στις εύθυμες στιγμές και είδα μάτια να γυαλίζουν στα πιο αιχμηρά τραγούδια που αγαπήσαμε. Και πως να μην συγκινηθούνε οι καρδιές με το Αυτή η νύχτα μένει, με το Ανθρώπων Έργα, με το Όταν έχω εσένα, το Φίλα Με, με τόσα πολλά από αυτή την παράσταση και κυρίως με αυτό το τεράστιο κεφάλαιο για την ελληνική μουσική που λέγεται Σταμάτης Κραουνάκης εκεί μαζί μας, σαν για τον καθένα από μας μόνο, σαν μια στιγμή να πει κανείς τα ευχαριστώ του και να την φυλάξει.

Κι εκεί στο τέλος, όπως σβήνανε οι τελευταίες νότες στα ηχεία, θυμήθηκα την ερώτηση που του έκανα στην συνέντευξη μας, τι προσπαθεί να δώσει με αυτή η παράσταση στον κόσμο. Μου απάντησε “να φύγει με άλλη καρδιά”. Και τότε συνειδητοποίησα πως αυτό ακριβώς ήταν ότι ένιωθα εκείνη την στιγμή. Κράτησε την υπόσχεση του λοιπόν ο μοναδικός Σταμάτης Κραουνάκης και με το παραπάνω. Και μας χάρισε ένα δώρο από τα πιο ακριβά.

 

Σελίδα 1 από 22«...21... »