Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Σήμερα το Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι φιλοξενεί τον γνωστό συνθέτη Γιάννη Χριστοδουλόπουλο σε μια κουβέντα εφ’ όλης της ύλης για τη μουσική του πορεία ως το σήμερα! Ο ταλαντούχος συνθέτης εμφανίστηκε πριν μερικές μέρες στην Royal Opera House στο Λονδίνο καλεσμένος του Life Action Trust παρουσιάζοντας ένα ρεσιτάλ σόλο πιάνου.

Στην ηλικία των 29 μετράει ήδη 10 χρόνια πορείας με συνεργασίες με σημαντικούς εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού. Ανάμεσα σε άλλους, έχει γράψει μουσική για ερμηνευτές όπως ο Γιάννης Πάριος, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Χάρις Αλεξίου, η Τάνια Τσανακλίδου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Άννα Βίσση, η Έλενα Παπαρίζου.

Το 2004 συνέθεσε το σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Συνεργάστηκε για χρόνια με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τον Λάκη Λαζόπουλο ενώ ένα μεγάλο κομμάτι του έργου του είναι μουσική για το θέατρο. Συνθέτει, ενορχηστρώνει και εκτελεί σύγχρονη ορχηστρική μουσική, ενώ όλα τα μουσικά του θέματα διακρίνονται για τον χαρακτήρα, την ευαισθησία, τον δυναμισμό και την συγκίνηση τους.

Η μουσική είναι η γλώσσα με την οποία μπορείς να επικοινωνήσεις σε βάθος με αλήθεια, αμεσότητα και συναίσθημα με κάθε ανθρώπινο πλάσμα, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, γλώσσας ακόμα και θρησκείας

Ακούστε μας ζωντανά από την συχνότητα του LGR 103.3 FM και την ιστοσελίδα του σταθμού στο lgr.co.uk στις 18.00. Λίγο μετά την μετάδοση, ακούστε την συνέντευξη στο mihalisgermanos.com.

17.00-19.00 | LGR 103.3 FM | lgr.co.uk

Pin It on Pinterest

Mihalis Germanos Live

FREE
VIEW