Το Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα το 1994 και αποτελεί μία από τις μακροβιότερες εκπομπές στην ιστορία του LGR. Μεταδίδεται το απόγευμα κάθε Κυριακής 16.00-19.00.

Η εκπομπή ασχολείται με το διαχρονικό τραγούδι όπως και με σύγχρονα ακούσματα από αξιόλογους ερμηνευτές και δημιουργούς. Καλύπτει ένα μεγάλο μουσικό φάσμα παρουσιάζοντας την ελληνική μουσική και την σχέση των Ελλήνων με αυτή μέσα στα χρόνια ως το σήμερα.

Το ρεπερτόριο της εκπομπής φτάνει σε βάθος χρόνου πολλών δεκαετιών. Μουσικές του Χατζιδάκι, του Κραουνάκη, του Λοΐζου, του Ξαρχάκου, του Αττίκ, η ποίηση της Νικολακοπούλου, του Γκάτσου, του Μάνου Ελευθερίου, φωνές όπως της Αλεξίου, της Αρβανιτάκη, της Γαλάνη, του Μητσιά, η λίστα είναι μεγάλη. Μαζί με μουσικές και λόγια από νεότερους μουσικούς κι ερμηνευτές με την γλώσσα και τις εικόνες του σήμερα. Κι ανάμεσα τους οι κουβέντες μας με δημιουργούς κι ερμηνευτές για το έργο και τις ζωές τους.

Το Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι διατηρεί το πάθος του για ουσιαστικό τραγούδι, πιστεύει στην αξία των ελλήνων μουσικών και παρουσιάζει τα τραγούδια που έμειναν στις ζωές των ανθρώπων από την κάθε εποχή.

zito-logo-2015-white

Το Ζήτω Το Ελληνικό Τραγούδι βγήκε για πρώτη φορά στον αέρα το 1994 και μεταδίδεται έκτοτε, νωρίς το απόγευμα κάθε Κυριακής. Είναι μία από τις μακροβιότερες εκπομπές στο πρόγραμμα του LGR.

Η εκπομπή υπηρετεί το ουσιαστικό και το διαχρονικό τραγούδι, και το μοιράζεται με όσους το αποζητούν.

Μουσικές του Χατζιδάκι, του Κραουνάκη, του Λοΐζου, του Ξαρχάκου, του Αττίκ, η ποίηση της Νικολακοπούλου, του Γκάτσου, του Μάνου Ελευθερίου, φωνές όπως της Αλεξίου, της Αρβανιτάκη, της Γαλάνη, του Μητσιά, η λίστα είναι πολύ μεγάλη… Δίπλα σε μουσικές και λόγια από νέα παιδιά, νεότερους μουσικούς κι ερμηνευτές που έχουν κάτι να πουν. Κι ανάμεσα τους οι κουβέντες μας με δημιουργούς κι ερμηνευτές για τις ζωές και το έργο τους.

Το Ζήτω καλύπτει ένα μεγάλο μουσικό φάσμα που φτάνει σε βάθος χρόνου πολλών δεκαετιών. Διατηρεί το πάθος του για την ελληνική μουσική και παραμένει στις επάλξεις να αναζητά ότι έχει ουσία και σωστές προθέσεις σε όποιο μονοπάτι της ελληνικής μουσικής κι αν υπάρχει.

Θα μας βρείτε το απόγευμα κάθε Κυριακής 16.00-19.00 στην συχνότητα του LGR.

Pin It on Pinterest

Mihalis Germanos Live

FREE
VIEW